Servicii

Consultanță Atragere Fonduri Europene

Oferim consultanță persoanelor fizice și persoanelor juridice publice sau private interesate de accesarea de finanțare nerambursabilă din fonduri europene pentru realizarea de investiții în inițierea sau dezvoltarea unei afaceri sau investiții în infrastructură și servicii publice.

Programele europene avute în vedere sunt: PNDR – în special pentru mediul rural, iar pe urban doar componenta agricolă și investițiile din LEADER,  POR – pentru IMM -uri din mediul urban, POCU – dezvoltare resurse umane,  Fondurile Norvegiene – proiecte pentru ONG-uri.

În funcție de tipul de investiție pentru care este necesară finanțarea putem oferi servicii de:

  • Elaborare Plan de afaceri pentru firme nou – infiintate sau existente

  • Elaborare Memoriu Justificativ pentru investitii care nu presupun lucrări de construcții și montaje realizate de publici sau privati

  • Elaborare Studiu de Fezabilitate pentru investitii ce presupun realizarea de lucrări de construcții și montaje
Consultanță Atragere Fonduri Guvernamentale

Acordăm consultanță și asistență tehnică pentru accesarea de finanțări din fonduri guvernamentale cum sunt programele Ministerului Mediului de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat dedicate persoanelor private: Start – UP Nation, Comerț și Servicii, Programul de microindustrializare, Meșteșuguri și artizanat. 

În cadrul acestor programe oferim consultanță pentru elaborarea Planului de Afaceri și depunerea acestuia pentru obținerea finanțării și consultanță pe parcursul implementării proiectului.

Pentru entitățile publice lucrăm și pe PNDL, oferind sprijin pentru obținerea finanțării pentru lucrările de infrastructură prin realizarea de Studii de Fezabilitate.

Consultanță Management Implementare ISO

În cadrul acestui serviciu noi oferim consultanță pentru elaborarea documentației ISO complete ce cuprinde:

  • Manualul
  • Procedurile de sistem
  • Procedurile operaționale
  • Formularele model
  • Inregistrările – formularele completate

ISO 9001:2008/2015- Sisteme de management al calităţii – Obiectivul acestui standard este de a stabili cerinţe internaţionale pentru sistemul de management al calităţii în orice domeniu (industrie, comerţ, servicii şi transport). Managementul calităţii reprezintă ceea ce practică organizaţiile pentru a asigura produse şi servicii în conformitate cu cerinţele clienţilor săi.

ISO 14001:2004/2015-Sisteme de management de mediu – Acest standard internaţional specifică cerinţele referitoare la un sistem de management de mediu care permite unei organizaţii să-şi formuleze şi să-şi implementeze politica şi obiectivele ţinând seama de cerinţele legale şi de alte cerinţe la care organizaţia subscrie precum şi de informaţiile referitoare la impacturile semnificative asupra mediului.

Certificare OHSAS 18001 – Siguranță ocupațională – Implementând acest standard, organizațiile vin în întâmpinarea nevoii  de performanță în sănătatea și siguranța în muncă a angajaților de la toate locurile de muncă. De exemplu, un sistem de management pentru sănătate și securitate în muncă oferă garanția îndeplinirii preocupărilor din domeniul securității în muncă și cerințele impuse de legislația relevantă.

Consultanță Accesare Credite Bancare

Prin acest serviciu putem ajuta firmele existente care intenționează dezvoltarea sau diversificarea activității economice și solicită credit de investiție de la bănci prin realizarea Planului de Afaceri pentru obținerea finanțării.

Instituțiile bancare nu acordă creditul de investiție fără un Plan de Afaceri bine fundamentat, care să demonstreze profitabilitatea investiției propuse și capacitatea de rambursare a creditului de către client.

Cele mai frecvente întrebări legate de accesarea fondurilor nerambursabile...

Conceptul general de „fonduri europene” desemnează instrumentele de finanțare nerambursabilă alocate Statelor Membre ale Uniunii Europene (UE), pentru a reduce decalajele de dezvoltare economică și socială dintre acestea. Fondurile europene sunt gestionate în comun de Comisia Europeană și de fiecare stat membru în parte. Pentru România, Fondurile Europene Structurale și de Investiții (Fondurile ESI) sunt principala sursă de finanțare a Programelor Operaționale care au ca principal obiectiv implementarea Politicii de Coeziune economică și socială la nivel național. Fondurile ESI cuprind:

Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR);
Fondul Social European (FSE);
Fondul de Coeziune (FC);
Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR);
Fondul European pentru Pescuit și Afaceri Maritime (FEPAM).

Complementar, dezvoltarea agriculturii se finanțează și prin plățile directe suportate din Fondul European pentru Garantare Agricolă (FEGA). Ajutoarele pentru categoriile de persoane defavorizate sunt asigurate din Fondul European de Ajutor pentru cele mai Defavorizate Persoane (FEAD).

SMART CONSULT & COACHING SRL s-a specializat pe atragerea de fonduri din cadrul programelor FEDR, FSE și FEADR.

  • Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) urmăreşte consolidarea coeziunii economice şi sociale în UE, prin corectarea dezechilibrelor existente între regiunile acesteia. Fondul sprijină investiţiile ce vizează următoarele domenii prioritare: dezvoltarea regională (în special prin investiții în infrastructură), agenda digitală, creşterea competitivităţii IMM-urilor, eficienţa energetică şi energia regenerabilă, cercetarea şi inovarea, dezvoltarea urbană durabilă. FEDR sprijină și cooperarea transfrontalieră, transnațională și interregională în cadrul obiectivului de cooperare teritorială europeană.
  • Fondul Social European (FSE) este principalul instrument prin care Europa susține crearea de locuri de muncă, ajută oamenii să obțină locuri de muncă mai bune și asigură oportunități profesionale mai echitabile pentru toți cetățenii europeni. Fondul funcționează prin investiții în capitalul uman al Europei – angajații, tinerii și toți cei aflați în căutarea unui loc de muncă (inclusiv grupuri defavorizate) și sprijină consolidarea capacității instituționale. Fondul Social European urmărește promovarea în cadrul Uniunii a facilităților de ocupare a forței de muncă și a mobilității geografice și profesionale a lucrătorilor, precum și facilitarea adaptării la transformările industriale și la evoluția sistemelor de producție, în special prin formare și reconversie profesională.
  • Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) finanțează politica UE de dezvoltare rurală.

Acestea reprezinta ajutoarele de minimis alocate de la bugetul de stat, prin intermediul Ministerului Finantelor Publice, atât pentru firmele nou-înființate, cât și pentru firmele care au deja un istoric pe piață, prevazute pentru sustinerea si stimularea dezvoltarii microintreprinderilor, intreprinderilor mici si mijlocii printr-o serie de programe ce au ca obiective principale:

✔️ îmbunătățirea performanțelor economice ale startup-rilor;
✔️ creșterea potențialului de accesare a surselor de finanțare, sprijinirea operatorilor economici și facilitarea accesului la achiziționarea echipamentelor necesare derularii investitiei;
✔️ creșterea potențialului de accesare a surselor de finanțare și facilitarea accesului femeilor Antreprenor.

Prin documentele-cadru agreate cu UE pentru perioada de programare 2014 – 2020 au fost stabilite priorități clare în ceea ce privește investițiile finanțate din fondurile europene (detaliate mai sus), din care putem enumera:

  • Dezvoltarea IMM-urilor și creșterea competitivității mediului de afaceri;
  • Investiții în agricultură și dezvoltare rurală;
  • Investiții în acvacultură, în creșterea productivității IMM-urilor care își desfășoară activitatea în acest domeniu, în infrastructura specifică;
  • Investiţii în infrastructură (transporturi, rețele de apă potabilă și canalizare, managementul deșeurilor, sănătate, educație, turism, patrimoniu cultural, eficienţă energetică şi energie regenerabilă);
  • Investiții;
  • Investiții în cercetare, dezvoltare şi inovare în domenii prioritare pentru România, precum şi din domeniul tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor;
  • Investiții în capitalul uman, prin activităţi de formare sau reconversie profesională, servicii sociale, înființarea de locuri de muncă, promovarea incluziunii sociale și combaterea sărăciei și a discriminării;
  • Cooperarea teritorială între regiunile UE în domeniul cercetării, mediului, transporturilor, educației, energiei, sănătății, securității și formării;
  • Consolidarea și dezvoltarea administrației publice centrale și locale prin realizarea de investiții specifice;
  • Consolidarea capacității administrative a beneficiarilor în vederea pregătirii și implementării proiectelor finanțate din FESI.

• Echipamente tehnologice si IT;
• Brevete, marci de produse si servicii, licente;
• Software pentru comertul on-line, software-uri necesare desfasurarii activitatilor de comercializare a produselor si serviciilor de piata;
• Realizarea unei pagini web (inclusiv cheltuieli inregistrate fara hosting);
• Cheltuieli Autoutilitare cu exceptia vehiculelor de teren simbol G;
• Achizitionare spatiu comercial de comert sau prestari servicii;
• Mobilier, aparatura birotica si sisteme de protectie a valorilor umane si materiale;
• Instalatii pentru economie de energie;
• Instalatii de climatizare;
• Consultanta pentru intocmirea documentatie in vederea obtinerii finantarii si implementare a proiectului;
• Intocmire documentatie, implementare si certificare sisteme ISO;
• Participarea la cursuri in domeniul activitatilor de comercializare a produselor si serviciilor de piata pentru care se solicita finantare;
• Comisionul de garantare pentru beneficiarii care apeleaza la credite de tip punte.

Este mai mult decât imperios necesar să ceri ajutorul unui consultant profesionist atunci când îți dorești accesarea unor fonduri nerambursabile din următoarele motive:

  • Îți va evalua ideea de afaceri în mod obiectiv din prisma șanselor de a obține finanțarea;
  • Îți va furnizia toate informațiile referitoare la finanțare;
  • Îți poate scrie planul de afaceri și toate documentele de care ai nevoie pentru a aplica;Te poate consilia pe întreg parcursul implementării proiectului și, ulterior, în perioada de monitorizare.

Pentru ca accesarea finanțărilor nerambursabile se face prin participarea la o competiție/ un concurs de proiecte (cu condiții specifice și o metodologie stabilită) în cadrul programelor de finanțare este foarte important ca proiectul de investiții să fie bine realizat, respectând toate condițiile și criteriile de participare propuse de finanțator prin ghidurile și normele aferente, precum și anexele la acestea.

Înțelegerea metodologiei de accesare a finanțărilor nerambursabile poate fi un mare consumator de energie și timp, ținând cont de complexitatea cerințelor și criteriilor de urmat, dar și de diversitatea programelor de finanțare existente. Alegerea unui consultant bun, practic, a unui specialist in accesarea fondurilor nerambursabile, este o acțiune de importanță vitală pentru succesul unui proiect.

SMART CONSULT & COACHING te poate ajuta să iei cele mai bune decizii referitoare la finanțare, începând de la etapa de idee, până la finalizarea perioadei de monitorizare. De asemenea, consultanții noștri îți vor oferi informații complete și corecte referitoare la existența diferitelor tipuri de finanțări. Te putem ajuta atât cu scrierea și depunerea proiectului, întocmirea dosarului de finanțare, cât și cu asistență la implementarea proiectului.

Întrucât acesta scrie și implementează proiecte într-un număr mare de domenii de activitate, nu îți va putea spune condițiile specifice de funcționare a activității tale, de ce avize, autorizații sau echipamente vei avea nevoie pentru a avea succes în afaceri.

Totuși SMART CONSULT & COACHING te poate ajuta să obții avizele necesare depunerii proiectului, dar și pentru accesarea de finanțări bancare, astfel încât să puteți continua dezvoltarea afacerii sau a proiectelor curente

Deoarece:

  • SMART CONSULT & COACHING SRL vine cu soluții SMART la ideile tale de dezvoltare și caută cele mai eficiente programe de finanțare pentru ca ideea ta să devină realitate.
  • Te va ajuta pe tot parcursul de la idee la obținerea finanțării și ulterior în perioada de implementare până la finalizarea cu succes a contractului de finanțare, fiind un partener pentru tine și nu doar un consultant
  • Va gasi rapid solutii pentru orice problema cu care te-ai putea confrunta în acest parcurs
  • Va anticipa provocari care ar putea avea un impact negativ in buna desfasurare manageriala a companiei.
Scroll to Top
Scroll to Top